Predictive Modelling

Predictive Modelling

Voorspellen van gedrag

Machine- en Deep Learning, een spannende ontwikkeling die voor een nieuwe revolutie binnen Brand- en Social Engagement zorgt. Machine Learning staat voor systemen die zelflerend zijn op basis van de data die ze te verwerken krijgen. Met Deep Learning kan de Knowledge Graph zichzelf dus verbeteren en steeds meer waarde inbrengen. Op basis van de historische data worden berekeningen gemaakt die als voorspelling gelden voor de toekomst. Zo zou Deep Learning kunnen voorspellen wat de beste volgende stap is om een nog beter resultaat te behalen.

Voorspellen welke acties de beste response opleveren

Niet alleen algemene voorspellingen voor de toekomst maar ook voorspellingen op klantniveau zijn mogelijk met Deep Learning. Op basis van persoonlijke data kan worden voorspeld welke actie een beter resultaat oplevert, of welk kanaal het meeste rendement geeft in een bepaalde fase. Zo kan voor één enkele klant het systeem automatisch het meest geschikte Next Best Offer voorstellen gebaseerd op vergelijkbaar gedrag. Met elke acceptatie en afwijzing is het systeem automatisch het algoritme aan het updaten waarmee het zelflerend wordt en steeds beter gaat voorspellen.

Wat kun je verwachten?

We starten met alle gegevensbronnen in kaart te brengen die nu al in gebruik zijn, zoals CRM systeem, verkoop- en marketing systemen, financiële administratie, etc. Deze bronnen leggen gestructureerde data vast.

De tweede stap is het identificeren van alle ongebruikte (on)gestructureerde data binnen de organisatie. Als vuistregel kun je er van uitgaan dat de ongebruikte data ongeveer 80% van de alle beschikbare data is. Deze data leggen we vast in een knowledge graph met behulp van een op maat gemaakte kennis representatie (ontologie).

Met behulp van Machine- en Deep Learning voorspellen we gedrag voor het verhogen van de verkoop, suggesties voor interessante producten en diensten, etc.

 Heb je nieuwe plannen?     Telefoonnummer Strategisch Marketing Bureau Courante
Wij horen graag van je