Over ons

Onze filosofie

Wij geloven dat oprechtheid en authenticiteit de dragers zijn van de continuïteit van de organisatie. Onze ervaring is dat organisaties die vanuit oprechtheid en authenticiteit werken en handelen succesvoller zijn. Vanuit deze zienswijze helpen wij jouw organisatie graag verder.

Ons denken en handelen is gebaseerd op brand & social engagement. Het gaat over betekenis, oprechtheid en vertrouwen. Hoe blijf je relevant voor huidige en toekomstige bezoekers? Hoe kun je slimmer en efficiënter werken in een transparante digitale wereld? Hoe bereik je (nieuwe) doelgroepen, hoe krijg je extra inkomsten? Hoe ga je uit van je kracht als merk, je onderscheidend vermogen en maak je tegelijk de beweging richting toekomst? Hoe anticipeer je op een geloofwaardige manier op disruptieve ontwikkelingen?

Op basis van technologische ontwikkelingen, kwalitatief onderzoek en trends werken wij samen met de organisatie een visie uit met oog voor businessmodellen van de toekomst. Wij werken vanuit een bedrijfseconomisch kader. Op zoek naar de intrinsieke motivatie van de organisatie. Vanuit bezieling en oprechtheid, rekening houdend met een wereld met minder resources waar slimmer en efficiënter gewerkt moet worden. Of de organisatie nu klein of groot is, om brand & social engagement toe passen heeft men idealiter drie zaken nodig: betekenis, oprechtheid en vertrouwen.

 

Logo Courante

   Spreekt onze werkwijze je aan?     Telefoonnummer Digitaal Marketing Bureau Courante
  Wij horen graag van je
 

De dans de Courante

Wat betekent Courante?

De courante, corrente, coranto en corant zijn enkele van de namen gegeven aan een familie van dansen uit de late Renaissance en de Barok. In een Barokke dans suite, een italiaanse of franse courante die veelal voorkomt als onderdeel van suites, en als nadans (‘tripla’) vaak op de allemande volgt. Het is vaak het tweede gedeelte van de suite of het derde deel als er een prelude is. Courante betekent letterlijk “rennen”, en in de latere Renaissance werd de courante gedanst met snel rennen en sprongen. Maar de Courante die algemeen gebruikt werd in de barokke periode wordt voornamelijk beschreven als een zoete verwachting. Het is een snelle dans geschreven in een driedelige maatsoort, bijvoorbeeld een 6–4 maat met veel achtste noten. Het komt vaak voor dat de opmaat van de courante uit drie achtste noten bestaat. Dit blijkt ongebruikelijk wanneer men kijkt naar muziekstukken met opmaat. De meeste muziekstukken hebben een opmaat van een of twee noten. De bloeitijd van de courante ligt in de tweede helft van de 17e eeuw in Frankrijk